Man in huis ! - Reisverslag uit Brasília, Brazilië van schuelie - WaarBenJij.nu Man in huis ! - Reisverslag uit Brasília, Brazilië van schuelie - WaarBenJij.nu

Man in huis !

Blijf op de hoogte en volg

21 Januari 2008 | Brazilië, Brasília

Of beter, mannetje in huis! Het was niet de bedoeling, maar toch ben ik weer een hondje rijker. Een kortharige teckel dit keer van 2 maanden oud, genaamd Flappie. Een van mijn collega’s had een nestje met 6 puppies en alhoewel ze voor allemaal een baasje had gevonden had de oorspronkelijke baas van mijn hondje ineens laten weten toch niet geinteresseerd te zijn. En laat dit nu net om het hondje gaan wat echt de leukste was van het stel!
De beslising was dus vrij snel genomen, ook omdat ik op termijn nog wel een hondje erbij zou willen voor Djoeka. Ik ben toch wel regelmatig een paar dagen weg en dan is het voor Djoeka wel gezellig als er wat gezelschap is. Bovendien ging Djoeka ook wel erg veel lijken op een verwend enigst kind (ja, dat ligt ook zeker aan mij !) dus in dat opzicht zou een tweede hond niet slecht zijn!
Inmiddels is Flappie nu 2 dagen bij mij en dat is echt lachen! Soms zijn honden net mensen. Djoeka vindt het tot nog toe helemaal niks; dat kleine zwarte bolletje dat ineens ook aandacht krijgt! Ze was de eerste dag vreselijk jaloers (het puppie overal wegduwen zodat ie niet bij mij in de buurt kon komen) en, aangezien die tactiek niet werkte, ging ze over op plan 2; negeren. Dus werden ik en Flappie genegeerd. Maarja, dat is natuurlijk ook wel saai aangezien ze toen in haar eentje in een hoekje lag te mokken en vanuit haar ooghoek zag dat ik en Flappie de grootste lol hadden. Dus nu is het plan C: tolereren. Maar wél laten weten wie er de baas is! Dus wil Flappie spelen dan speelt Djoeka mee, maar wel op haar manier. En zo vliegt Flappie af en toe de lucht door als ze weer door Djoeka’s snuit wordt gelanceerd. Hetzelfde bij spelen met een stok. Die laat Djoeka dan vanuit haar bek naar beneden vallen; bovenop Flappie. Maar gelukkig is Flappie net een elastiekje en veert hij weer vrolijk terug na elke actie van Djoeka. Het gekke is wel datiee dol is op Djoeka. Hij zoekt haar overal op en produceert een kleine puppie-blaf als Djoeka niet in zicht is. Och, over een week zijn ze waarschijnlijk de beste vriendjes. Flappie is gelukkig niet bang en als hij een paar maanden ouder is (en sterker) kan ie Djoeka iets meer tegengas geven!
Voor mij zal het in ieder geval rustiger worden! Djoeka is nu al wat minder ‘veeleisend’ en vindt het stiekem toch interessant; zo’n hondje in huis. Ik geef Djoeka nog een paar dagen voordat ook zij volledig ‘om’ is!

• 21 Januari 2008 - 19:20

Royke:

wel opletten dat je Djoeka altijd als eerste eten geeft (het is immers de Alpha hond). Martin Gaus en Lenie 't Hart zijn trots op je!

PS: we hebben hier ook nog wat gorilla's die een plekje nodig hebben, is er nog ruimte over voor een kekke Bokito???

• 21 Januari 2008 - 21:38

Yf:

He lieve schueler, hahaha, Flappie!Wat super gaaf!!!En ik word natuurlijk met de dag jaloerser....;-) Totdat Djoeka en Flappie natuurlijk echt vriendjes worden en de hele boel af gaan breken... ;-) En uhm, die poes, heb je die ook nog onderweg gevonden ofzo? Goed bezig hoor Anneloes, hoop dat we je kindjes gaan ontmoeten in maart ;-) Veel liefs, Yf

• 22 Januari 2008 - 02:19

Hagar:

Wat een dotje!!! Vind het echt een snoepje hoor. Kan me voorstellen dat je een trotse mamma bent.

• 22 Januari 2008 - 02:40

Said:

Ha Loes, leuke verhalen en coole honden!! vindt je huishoudster en ook wel leuk?

• 22 Januari 2008 - 15:25

Suus:

WAT EEN DROPJE!!!! echt super schattig zeg!!! jeetje, deze Yf is OOK JALOERS!!!!!!! hihi, maar goed, jij hebt dan ook alle ruimte!
    dikke knuf uit het (nog) zonnige A\'dam
    :D
    KUS

• 22 Januari 2008 - 22:24

EJ:

We zullen wat botten meenemen in maart. Maar ehh.. van wie is die kat??? Mocht ie niet van jou zijn: ik heb er ook nog een paar in de aanbieding voor katten en hondenpensioen Schueller.

Veel geluk met zn 3en!

• 29 Januari 2008 - 16:11

Jan En Ans:

Leuk om te zien hoe je woon. Het kon slechter. Het lijkt me fantastisch om na je werk een duik in je zwembad te nemen. Ook je visie op de mensen vind ik leuk. Ik denk niet dat ze de zon opzoeken.liefs Ans

• 12 Mei 2008 - 20:38

Yf:

Lief Schuelertje,
    Wij zitten geinstalleerd voor skype maar je bent er niet ;-( Dus ff berichtje op de site die we nog altijd moeten aanvullen met onze Brasilia foto's!! De Gouden Bal was weer fijn, vandaag in Kijkduin rond gehangen, net vakantie! Beetje jammer dat dat morgen over is maarja. Hoop dat alles goed is met de hele familie! Ik had met Flappie afgesproken dat hij net zo lang door zou drammen totdat hij je overgehaald zou hebben om Djoeka en Flap mee te nemen in juli naar Nederland, is 't m al gelukt?! Bul en Sam zitten al in de karatehouding klaar dus wij verwachten van wel. Nou, hoop dat je iets leuks aan het doen bent op deze 2e pinksterdag. Wij doen deze week nog wel een nieuwe skype poging.
    Liefs, Erik en Yf